Åkessons paradox


Partiet som gjort sig känt genom att utföra alla tänkbara lagbrott söker nu väljarnas mandat om att rusta upp Svenskens förhållande till lag och rätt. Åkessons tal i Almedalen är ett enda långt ideologiskt virrvarr. Det görs anspelningar om att det skall ha funnits ett folkhem i Sverige där alla levde i mer eller mindre harmoni med varandra under upphöjd vänskap. Då har Åkesson helt missat tiden i Sverige med ideologiska upplopp under stora delar av 1900 talets mittendel. Den tid då Marxister var aktiva med terrorism, ungefär på samma nivå som idag, från Ådalen, via Ambassadsprängningar till att Statsministern som skjuts på öppen gata, byggandet av förstäder som blev betonggetton med enorma sociala utmaningar osv. Kanske är det så att Åkesson är en bra politiker, men historia är inte hans ämne, vilket är uppenbart.

När det kommer till politisk ideologi kan det lätt uppfattas som den enda politiska ideologi Åkesson läst är National socialism. Om det nu är så att National socialismen är en så bra ideologi när handlar om att upprätthålla lag och rätt, varför är det då så att många av denna ideologis anhängare är kända som Världshistoriens största brottslingar. När det handlar National socialismens förhållande till vård, skola och omsorg finns inte heller någon vacker historia att visa upp.

Inte nog med detta, det finns mycket få inslag i Åkessons syn på sitt parti som stämmer med verkligheten. Må hända att där finns inslag av mittenpolitik i partiprogrammet, men grundanalysen handlar om att skapa ett segregerat vi och dom samhälle, där politiker skall bestämma över vilka som får vistas i landet. Åkessons SD är högerextremister med Rasism och Nazism som bärande ideologier, punkt slut.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: