Löfvens hot mot Rikets säkerhet


Det kan vara så att denna blogg är ålderdomlig, men förr kallades den som äventyrade Rikets säkerhet spion. Då var det inte tal om att kunna snacka bort ansvar, eller att hitta syndabockar utöver dem som slarvat eller medvetet hanterat känslig information på ett sådant sätt att främmande makt kan använda den i egna syften.

Det kan mycket väl vara så att det är första gången i Världshistorien, när en stadsminister är inblandad i en Spionhistoria mot sitt eget land om nu detta skulle vara fallet. Det värsta är att detta inte är toppen av skandalen, det värsta är att det ansvariga statsrådet påstår sig inte vara införstådd med denna historias allvarlighetsgrad.

Det är kanske att ta till i överkant, men det finns rimliga själ att pröva denna olustiga historia mot kapitel 19 §1 i brottsbalken.

– Citat ur denna:

Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.

 

Ett svar

  1. Det är nog i överkant.
    Det borde bli nyval nu och regeringen löfven får avgå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: