Ta av dig skorna


Att börja med en känsla av frihet för ett sen komma in på politisk ideologi är kanske rätt väg att vandra. Liberalismen handlar inte om känslan frihet utan de handlingar som gör människan fri. Det är kanske en frihetskänsla att ta av sig skorna och springa ut på en grönskande sommaräng, men det är inte den typ av frihet som Liberalismen lär oss människor. Liberalismens frihet handlar om att göra sig fri på helt andra sätt, det handlar om att leva ett liv fri från allt som håller tillbaka livet inom oss människor.

Det handlar om att skapa ett liv där det finns förutsättningar, det handlar om att skapa kunskap, förmåga och lust, att se möjligheter växa fram. Det kan t ex handla om att gå från utanförskap till ett aktivt samhällsdeltagande, att lära sig tala bättra Svenska, att låta sina förmågor växa och utvecklas.

Nu låter detta kanske som ungefär alla politiska ideologier, nämligen väl högtflygande och utopiska. Men att tänka frihet kan göra underverk, stället för att motarbeta sånt som kan tyckas vara oönskat och stället verka för goda krafter kan skapa helt nya förutsättningar. Vägen in i framtiden kan vara precis som bra som den tillåts vara..

 

2 svar

  1. Din partikollega Anders Borg i blås väder, han var full på en fest oxh skämde ut sig.
    Kommentar på det, Roger?

    • Hej Linus,
      Anders Borg hade lite skoj, alla kan väl få roa sig efter smak och tycke.. Har du aldrig släppt loss på en fest vid något tillfälle..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: