Sanningen under slöjan


Det är varje människas rätt att vara fri, fri att leva ett liv utifrån egna drivkrafter, egen fri vilja och drömmar. Varje Liberal ser detta som en högst relevant politisk kamp som idag är aktuell på ett sätt som går att härleda till vänsterradikaliseringens tidevarv under 1900 talets mittendel. Den stora skillnaden idag är att det finns politiska krafter som använder radikaliseringen som ett vapen på många olika och nya plan.

Att vara vänsterradikal idag är kanske som att försöka flyga utan vingar. Det borde vara uppenbart för alla att vänsterspåret är spåret som leder ett land till sönderfall och fördärv. Dagens stora radikaliseringsutmaningar finns kanske på nya och lite oväntade områden. När inget ont anandes socialdemokrater börjad slå ut människor ur samhället, byggdes det upp lönetrösklar och hittades på olika sätta att bedöma människor som otillräckliga på arbetsmarknaden, började det ske något som idag ser ut att bli samtidens stora utmaning. Ur denna gråzon, som i dagligt tal kallas utanförskap finns en av Liberalismens stora utmaningar, här finns ofriheten i alla dessa olika former. Här finns bland mycket annat passiviserade kvinnor som är helt bortkopplade från frihet, bortkopplade från arbetsmarknaden, från ett liv som självständig individ, till och med bortkopplade från att få visa upp sig själva..

Ur ett lite djupare perspektiv med ideologiska glasögon kan detta vara något att begrunda. Sverige och Svenska värderingar räcker kanske inte som utgångpunkt, det behövs ett perspektiv där människovärdet tillåts lyftas till en högre nivå, kanske även till en nivå där hela tillvaron för en stund sätt på ända, där samhällsbygget som vi alla känner idag får en knuff i Liberal riktning.

Som Liberal är religion ett aktivt val, det handlar om att välja sin själsliga väg i livet. Tro och religion kan vara en krydda i livet för den som så önskar, det får aldrig vara så att Religion och tro tvingar sig på den människa som önskar ett liv i frihet. Det skall alltid vara så att den människa som tror på frihet skall kunna följa den väg som leder fram till där drömmar och önskningar i så stor uträckning som det bara är möjligt besannas.

Ett liv med det fria valet är ett liv där varje individ följer sina inre drivkrafter, allt som skymmer och försvårar denna utveckling är varje sann Liberals aktiva politiska kamp. Alla politiska och för den delen Religiösa krafter med andra inritningar, är sådana krafter som vi Moderater aktivt ser som våra motståndare och bemöter med alla demokratins tillbuds stående medel.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: