Jämställdhet ur djupet


Som Moderat och djupt troende Liberal känns frågor om Jämställdhet som något självklart, då Människovärdet ut detta perspektiv alltid är störst och ur alla lägen och okränkbart.

Det som idag aktualiseras med kränkningar av huvudsakligen kvinnor ur ett sexuellt perspektiv är ur denna bloggs åsikt en fråga om Människovärdet. Med en Liberal Människosyn finns en tydlig lägsta gräns för Människovärdet, denna gräns är inte något som lätt kan bestämmas via lag och rätt eller via olika Sociala policys. Det är självklart att ett nej alltid är ett nej, men vad som händer inom en människa är inte alltid logiskt och rationellt, speciellt under omständigheter där det uppstår prövningar och där olika moraliska och känslomässiga påfrestningar sätts i rörelse.

Av denna bloggs namn att döma handlar allt här om det fria och okränkbara Människovärdet, långt innan #METOO kampanjer, framväxande Feminism har denna blogg drivit frågan om Jämställdhet med Människovärdet som vapen. Ett samhälle som har förmåga att vårda och understödja Människovärdet har kommit långt även med Jämställdheten. På många sätt kommer Jämställdheten då som en positiv effekt när Människovärdet blir en värdefråga som debatteras på arbetsplatser, skolor, media och i politiken etc etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: