• if(typeof(networkedblogs)=="undefined"){networkedblogs = {};networkedblogs.blogId=1206792;networkedblogs.shortName="ma\u0308nniskova\u0308rlden";}

  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 8 andra följare

Må bra


Alla har möjlighet att välja focus i livet. Den som utsätts för våld och hot kanske har en alternativ åsikt, säg det till en person som lever i ett samhälle med kringskuren frihet.

Det råder en debatt i Sverige med lag och rätt i focus. Grovt våld kliver in i fredagsmyset på ett sätt som ingen kunnat förutse. Ur detta perspektiv skapas en vardag som väcker liv i politiken att agera. I grunden för rättsstaten finns en tro på den fria människans förmåga att skapa samhällen där invånare mår bra och omsorgsfullt lever sina liv på ett sätt som bygger trygghet och framtidstro.

Det fria samhället är ett sätt att nå fram till varje unik individs önskan om att kunna leva sitt liv. När otrygghet, våld och terror påverkar dessa omständigheter är det ofta en person eller flera personer som av olika orsaker inte upplever sig kunna leva sina liv och att kunna uppfylla sina drömmar. Inte sällan är det dessa personer som är upphovet till otrygghet, våld och terror.

Det kan tyckas vara en omöjlig uppgift att alla invånare i ett samhälle mår bra med sina liv och trivs med de omständighet som står tillbuds. Sanningen är nog den att terror bekämpning hade inte behövts om det varit så att alla i ett samhälle är inkluderade. Nu låter detta som en klyscha men inte helt ovärdig att beakta i den debatt som inkluderar hårdare straff och mera av lag och rätt. Hårdare och länge straff inkluderar inte medmänniskor. Hårdare och lägre straff skapar inte nya företag och nya jobb. Hårdare och länge straff ger inte barn en tryggare och bättre uppväxt. Hårdare och länge straff ger inte barn en utbildning.

Det är självklart så att grova brottslingar inte fritt ska vandra på gator och torg. Men deras barn ska finnas i skolbänken, känna sig älskade i hemmet och vara delaktiga i föreningslivet. Det fria öppna samhället ska fostra fria trygga människor som mår bra med sina liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: