• if(typeof(networkedblogs)=="undefined"){networkedblogs = {};networkedblogs.blogId=1206792;networkedblogs.shortName="ma\u0308nniskova\u0308rlden";}

  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 8 andra följare

Hem och Skola


Återigen växer antalet ungdomar i Sverige utan gymnasieexamen. Skrivande som har några år av erfarenhet av att följa unga individer längs den slingrande väg som leder dem att bli vuxna människor, ser att historien tenderar att upprepas när det handlar om unga individer som inte får stöd och hjälp under den svåra tonårstiden av samhället.

Få satsningar ger större skillnad än de som understödjer förhållandet mellan elev – förälder – skola. Små insatser ger enorm utväxling i form av att fler lyckas i livet beroende av en lyckad skolgång. Varje kommun borde anställa en Hem och Skola konsult med ett ständigt uppdrag att understödja elevers förhållande kopplat till hemmet och skolan. Inget är så avgörande för hur den unga individen utvecklas som detta förhållande.

Genom att förtydliga och klargöra hemmets och skolans avgörande betydelse öppnas nya möjligheter att bättre hitta varje ung individs unika väg in i vuxenvärlden.

Ingen ung ska lämnas åt sitt öde i denna känsliga tidsperiod i livet. Det handlar om tonårstiden, den period som är ett mellanrum i livet där barnet transformeras in i vuxenvärlden har inslag som kräver både djupare förståelse av omgivningen och samtidigt kunna erbjuda en kärleksfull miljö.

Varje satsning med temat hem och skola är och har varit en framgång, Unga som befinner sig i en skolmiljö där hem och skola relationen understödjs har radikalt ökat sina chanser att få en trivsam och framgångsrik skolgång.

Tiden är mogen att väcka liv i Hem och Skola, damma av detta 1900 tals projekt och låta 2020 talets unga få en trygg hem och skola relation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: