• if(typeof(networkedblogs)=="undefined"){networkedblogs = {};networkedblogs.blogId=1206792;networkedblogs.shortName="ma\u0308nniskova\u0308rlden";}

  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 8 andra följare

LEX Ann Heberlein


Det fria ordets fria utövare är en delikat fråga som kräver djupare eftertanke. Denna blogg är det fria ordets beskyddare och det fria samhällets försvarare. Det fria ordet ska kunna användas till allt som en fritänkare väljer att använda det fria ordet till. Det är utgångpunkten för dessa funderingar som följer.

Det som paradoxalt inträffar när det fria ordet används på så att någon upplever skada eller blir felaktigt sammankopplad i ett oönskat sammanhang är ett övergrepp på alla individers frihet.

Det är oundvikligt i detta sammanhang att lyfta det som hände med den tidigare hyllade författaren och debattören Ann Heberlein. Hennes kamp för feminism och mot sexuellt våld drev henne att överskrida det fria ordets heliga Gral, som handlar om alla människors okuvliga rätt till frihet. Mycket talar för att Ann Heberlein blivit förblindad av sin kamp på ett sätt där hon inte klarade av att balansera det perspektiv där hon kan bedriva sin kamp utan att beröva människor dess frihet.

Ann Heberlein driver frågor som är mycket viktiga och är hanterbara i ett samhälle där det råder fred och frihet, lag och rätt, jämlikhet och jämställdhet. I samhällen där dessa parametrar inte är intakta på samma sätt som i Sverige är denna utmaning näst intill omöjlig att hantera, definitivt mycket svår att då hantera på akademisk nivå. Att driva denna fråga till sin spets kan tänkas vara att Ann Heberlein i första hand skriver böcker, gör debattinlägg och själv där står upp och försvarar det fria öppna samhällets värden där alla individer är fria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: