Kommunismens andedräkt


Då sitter vi återigen i TV-soffan och tittar på en kommunist som vräker ur sig förbannelser och mördar sin befolkning. Att det handlar om den där Kim i Nordkorea, är det snart ingen som reagerar över. Hans vardag består tydligen huvudsakligen av att svälta, mörda och bestraffa den befolkning har självutnämnt är satt att leda. För mig är det självklart att vi i den fria Världen måste reagerar. Vi kan inte stilla sittande låta detta galenskap få fortgå.

Vi talar om dv olika humanitära katastrofer. I Nordkorea har vi troligtvis en katastrof som närmas sig randen av kollaps. Man ser tydligt att Kim inte på något sätt är i balans. Säkerligen är det så att han varken har förmågan eller förståndet att uppbära den uppgift han försöker sig på sköta. Sannolikt är det så att han är på väg att brytas ner menatalt av att se sitt folk svälta, plågas och lida. Han är nu en av de sista här på Jordklotet som andas med hjälp av kommunismens svavelångande andedräkt. Jag ber en stilla bön om att stackars Kim skall få bli den siste att försöka sig på detta kamiakze uppdrag.

Återigen får vi beskåda den enorma inhumanitet och våldsstrategi som följer kommunismen och socialismen i spåren. Jag är verkligen själv s.a.s kantstött på denna punkt. Jag var själv politiskt aktiv under en period i Sverige man absolut inte kunde säga sanningen om kommunism och socialism. Gjorde man det så var man politiskt inkorrekt. Predikade man liberalismen på den tiden kunde man mycket väl förvänta sig ett kastat ruttet ägg ed. Ty, är det något som inte går hem hos kommunister och socialister så är det frihet. Idag kan man kanske lite ironiskt säga att ett kastat ruttet ägg på en invånare i Nordkorea, skulle kanske innebär att denna person kunde få mat för dagen. Kanske skulle samme person även känna lättnad över att det inte var en handgranat.

Det svider verkligen i mig att vi har parti i detta land, som för bara 10 talet år sedan hade en ledare som var en uttalad kommunist. Alltså tillbedjandes och troende exakt samma ideologi som Kim Jong-un. Faktum är att även landets socialdemokrater har lagt till ordet demokrater i sitt partinamn, urskiljer dem på ett aningen hedrande sätt genom att man tidigt insåg att kommunismen i sitt ursprungsutförande är samhällsfarligt och inhumant. Men även det socialdemokratiska partiet i sitt urspungsutförande är ett socialistiskt parti med revolution som ett av sina politiska målsättningar.

Det finns mycket goda grunder måste friheten mycket snart få komma till den av kommunismen terroriserade befolkningen i Nordkorea. Kanske är det även så att Kim Jong-un skulle känna det som en befrielse att slippa det uppdrag som han så tydligt inte klarar av att sköta.

4 svar

 1. Nu vet jag inte om styrelseskicket i NordKorea är kommunism, snarare Stalinism. Oavsett är det lika dåligt båda två.

  Att Kim är en galning rakt igenom står bortom allt rimligt tvivel. Ändå låte vi i den ”fria världen” låta denna galna familjedynasti hållas, decennium efter decennium. Vad gör det oss till då?

  Det är synd att landet inte har några tillgångar i olja eller gas. Då hade den ”fria världen” befriat NordKorea för länge sedan…

  Gilla

  • Hej Peter
   Lite nyfiken på skillnaden mellan stalinism och kommunism…?

   Det är kanske inte så stora fel på den där Kim. Det vet vi inget om. Men den ideologi han tror på föder galningar på löpande band. I Sverige har vi några sköningar på detta område, Nykteristen Gudrun Schyman, fotbollsspelaren Lars Ohly, Ideologen CH Hermansson od…

   Det var faktiskt bara lite otur som gjorde att den fria Världen inte befriade detta land när det begav sig. Lite dåligt förberedda matleveraser och oväntade sjukdomar var den troliga orsaken. Friheten vandrade bara halvvägs på den Koreanska halvön…

   HÄLSNINGAR
   Roger Södervall

   Gilla

   • Skillnaden är säkert hårfin men du kan läsa om den här:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Stalinism

    50 år efter koreakriget sitter matleveranserna fortfarande fast alltså, är det det du menar varför den ”fria världen” inte befriat NordKorea?

    Gilla

   • Hej Peter
    Det är kanske som så att det finns mycket här på Jorden som behöver befrias. Frihet borden inte enbart vare en kamp för det fria landet på andra sidan Atlanten.

    Hälsningar
    Roger Södervall

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: